2012. június 9., szombat
levendula minden mennyiségben
Teljesen elvarázsolt ez a növény. Ősszel teleültettem a kertet (Sanyinak hála), majd tavasszal átültettem jobb helyre.
Tegnap főztem belőle szörpöt és zselét. A szörp egyszerűen készült, 1 kiló cukor, egy liter víz szirupnak felfőzve egy evőkanál citromsavval, majd beledobtam két marok levendulát picit összeforraltam majd lekapcsoltam, leszűrtem. Újra felforraltam és a kifőzött üvegekbe töltöttem, dunsztoltam.
Egy kis maradékot ami a fazékban maradt kipótoltam cukorral, friss levendulával, tettem bele a levendulás fűszerkeverékemből és felöntöttem kb egy liter borral. Tettem bele zseléfixet, majd ugyanúgy kifőzött üvegekbe töltöttem, dunsztoltam.
Jó lett, de a csokikrémben jobban kibomlik az íz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése