2010. augusztus 1., vasárnap

ismét Vászoly

A tegnapi napot Csopakon kezdtük misével (pontosabban én az udvaron töltöttem az időt a legényekkel mert bent nem lehetett velük bírni), utána elugrottunk nagypapához Alsóörsre...


A Bakter bisztróban elköltött ebéd után Tótvázsony felé vettük az irányt....



....majd ismét ellátogattunk Vászolyra.



Most a kis tó partját és környékét jártuk be, a falu felső részével ismerkedtünk.

Gyönyörű ez a táj! Annyira belelkesültünk, hogy milyen jó lenne itt élni. Állítólag iskolába, óvodába Tihanyba viszi busz a gyerekeket, ami híresen jó iskola. A környéken még talán itt a legolcsóbbak az ingatlanok, telkek. (az önkormányzat támogatja fiatalok építőtelekhez jutását) Vannak betelepült fiatal családok(0-40-ig 130 fő az állandó 250 lakosból), egy télen-nyáron működő lovarda, kulturális események, fazekasműhely. A kis falut patakok szelik át, friss a levegő, gyönyörű a környezet.

Az az érdekes, hogy lépten-nyomon ismerősökbe botlunk. Amikor Budapestről elköltöztünk volt bennem egy kis félsz, hogy nagyon egyedül leszünk, nem ismerünk senkit, de azt tapasztaltuk, hogy szinte bárkivel beszélgetésbe kezdünk, kiderül, hogy Ádám ismeri valahonnan. A legutóbbi régi új ismerős épp az a család aki a lovardát vezeti Vászolyon.
Ráadásul azokkal a barátainkkal akikkel Budapesten tartottuk a kapcsolatot itt is ugyanúgy tudjuk, mert a legtöbbjüknek a közelben van nyaralójuk, Káptalanfüreden, Balatonakarattyán, Almádiban, Pécselyen vagy ha nincs akkor remek alkalom, hogy mi hívjuk meg őket egy kis balatoni kikapcsolódásra. A Balaton közelsége miatt talán még több is az alkalom a találkozásra, a nyár nyüzsgése után pedig kifejezetten jól esik a csendesebb őszi téli időszak.

Kis lépésekből áll össze egy hosszú zarándoklat is. Nekünk az első kis (nem is olyan kicsi...) lépésünk az volt, hogy elköltöztünk Füredre, és most már Füredről kacsingatunk egy még nagyobb nyugalom irányába. Most épp Vászolyba kezdek beleszerelmesedni. (persze azért is mert itt Füreden esélyünk sem lenne se telekre se ingatlanra)
Sokan kérdezgetik, hogy megszoktuk-e már itt az életet? Nekem nem volt ezen mit megszokni. Inkább azt érzem, hogy egyre jobban közelítek ahhoz az állapothoz, élettérhez amiben valóban otthonosan mozoghatok.


Pár éve még arra kérdésre sem tudtam magamnak válaszolni, hogy Magyarország melyik részén tudnám elképzelni az életem, mára már abban biztos vagyok, hogy a Balatonfelvidék ez a hely, most már csak ezen belül kell keresgélni a lehetőségeket.

Ami biztos.... muszáj lesz megtanulnom vezetni akárhova is sodor minket az élet.

Újabb képekkel bővült a vászolyi fotógaléria!














Ha netán valakinek felkeltettem az érdeklődését és nyaralásként Balaton közeli nyugalmas helyet keres ajánlom a
Kőhíd vendégház
at. klikk a címre a további információkért...





Kézműves programok és egyéb érdekességek a
Gádor táborban.






Ez pedig a Bátor lovas iskola programja.


Túralovaglás.

Még több fotó Vászolyról és a környező vidékről itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése